Argu fisto írásai

Sziasztok ! Ezen a blogon az én írásaimat olvashatod , de tálász itt híreket és egy csomó más dolgot is . Az oldal folyamatosan frissül ezért érdemes gyakran visszajönni . Üdv a szerkesztő argu fisto

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Címkék

Friss topikok

HTML

Szerepjáték: Csata 7. rész: Umbarai csata

2012.01.21. 16:54 | argu fisto | 28 komment

Bolygó: Umbara

Tulajdonos: Szeparatisták

Lakók: Umbaraiak

A bolygó felszíne: síkság, sötét, világító növények

Támadók: Köztársaság

Győztes csapat: Döntetlen

Csatában résztvevők: Fox parancsnok, Jek hadnagy, Fury őrmester

                                                      A csata lezárva!

                                ( A csata a hozzászólásoknál játszódik)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewarsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr453630067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bence1997 2012.01.21. 18:12:40

részt veszek benne :DDDD

Bence1997 2012.01.25. 12:39:30

@forever alone: hello, forever. Rég láttunk. Rem, hogy majd sokszor itt leszel.
Am kérlek, hogy argu mellett te is látogasd az oldalamat:
theclonewarstortenetek.blog.hu/

argu fisto 2012.01.25. 13:17:03

Nos a terv a következő: Le kell jutni a bolygóra, ami nem lesz könnyű, mert a bolygót nagyon erős blokád védi. Ha valahogy a gunshipok túljutnának rajta, akkor le kell szállni egy nagy tisztásra. Azt előre közlöm mindenkivel, hogy oda lent nagyon rosszak a látási viszonyok, valamint állatok is lehetnek az ellenségen kívül. Van egy védelmi vonaluk, ahol bizonyára vannak tankok, és még sok más fegyverük. Először ezt kéne elfoglalni. Utána van egy hatalmas központjuk. Ott még többen vannak. És végül van még a városközpont. Oda viszont, csak egyetlen egy út vezet, de az utat nagyon erősen védik. Nagyon jó a légvédelmi rendszerük, így a városhoz, még le se tudunk szállni. Mindenki legyen óvatos! A terv remélem érthető! Munkára!

forever alone 2012.01.25. 18:06:05

A köztársasági cirkálók kiléptek a hiperűrből .
Látukk hogy már folyik a csata , ezért kiküldtünk egy vadász századot.

Bence1997 2012.01.28. 19:00:39

Beülök egy vadászgépbe, és kirepülk. Eltalálok néhány vadászt. Ám még így is sok a droid. Eközben az egyik köztársasági cirkáló felrobbant egy szepi cirkálót. Én meg szétlövök egy vadászt.

forever alone 2012.01.28. 22:30:38

Én a cirkálón maradtam és beülltem egy ágyúba.
Egymás után lőtem le a droid vadászokat , de megrázkódott a hajó.

Bence1997 2012.01.29. 13:13:16

elindultunk egy fregatt felé, majd le is bombázzuk azt. Eközben megjelenik 2000 monster, amik elkezdik lőni a cirkálóinkat. Mi visszafordulunk, és megütközünk velük.

Bence1997 2012.01.31. 15:02:06

eltalálják az egyik fregattot, ami belezuhan egy másikba, és így láncreakciót csinálnak. Végül több mint 1000 szepi fregatt megsemmisül. Eközben tovább gyengítjük az ellenséget.

argu fisto 2012.02.02. 18:27:17

Ekkor hirtelen a bolygó mögül megjelenik 30 db kamikaze hajó. Neki is mennek a cirkálóinak, amik felrobbannak. Így maradt még 4 cirkálónk, de hamarosan érkezik egy kisebb erősítés. A gunshipok lassan elérik a légkört ( mindössze 6 db), de azokat is nagyon lövik. A blokád nagyon erős, sorra érkeznek a kamikaze hajók. A blokádban található egy Szeparatista rakétahordó bázis, ami nagyon nagy, és nagyon erős. Borzasztó jó lézerpáncél veszi körül, amit szinte lehetetlen átlőni, valamint, ha azt mégis sikerül átlőni, akkor is nagyon erős a belső páncélzata. Közben az egyik kamikaze hajó bele megy az egyik cirkálónkba. Már csak 3 maradt. De azok is lángolnak. fregattok érkeznek a hiperűrből a cirkálóink mögé. Sajnos rögtön az egyik venator cirkálónknak kilövik a hajtóművét. A másik kettő, pedig még jobban lángol. A vezérhajón az admirális elrendeli az evakuálást. Minden klón rohan a kabinokhoz, vagy a hangárba a vadászgépekhez. A vezérhajó felé szágúld egy kamikaze hajó. Én és az admirális, kettő tiszt, és még három klón, valamint a segídeim, Max, és Alan is beszálunk a kabinbó, és kilőjük magunkat az űrbe. A hajó mögöttünk felrobban. Hatalmas veszteség, és a bolygót körbe veszik a szepik hajó. Így is kérdéses, hogy egyáltalán túl éljük-e ezt az ütközetet. Az esélyeink nagyon kevesek. Ti is mentőkabinokban vagytok a klónokkal.

Bence1997 2012.02.02. 19:12:36

Ekkor megjelennek a láthatatlan hajók, illetve 50 db cirkáló. Egy hatalmas csata kezdődik meg ( újra ) az űrben. A vadászok lvöik a fregattokat, illetve a láthatatlan hajók láthatatlanná válnak, és mágneses vonzást csinálnak, amitől a fregattok lángolni, majd robbani kezdenek. A vadászok eközben áttörik a blokád egyik részét, amin egy csomó gunship megy le. Eközben minket bevontatnak a cirkálókba. Felmegyünk a hídra, majd kieszelünk egy tervet.

Bence1997 2012.02.02. 19:16:55

Megérkezik egy hatalmas köztársasági flottahajó, ami nagyon hatalmas. Van rajta 100 db hangár, minden hangárjában 1000 db Venator cirkáló. A hídja be van építve a hajó elejébe. Oldalain egy csomó sugár, illetve pajzs is található rajta. A hangárt erős pajzs védi. A hajó megcélozza a rakétahordót, majd lő. A másik hajó egy kicsit megrázkódik. Égni kezd az egyik oldala, de nem annyira káros. Eközben az egyik hangárjából kijön 500 db cirkáló, és a blokád szélét támadják.
Eközben a gunshipek a légkörben száguldanak. Az egyiket felhívjuk, és megmondjuk, hogy megjött az erősítés.

Bence1997 2012.02.02. 19:25:10

Egy újabb csoport Venator jön ki a flottahajóból, megint 500 db, így az egyik hangár a 100 -ból kiürült. Oda szállunk mi le. Kijövünk, majd felfegyverezzük magunkat, amivel csak tudunk. Én egy minigumot veszek, és elindulok vissza a másik hangárba. Eközben umbarai vadászok érkeznek felénk, azaz a flottahajó felé. Elkezdenek tüzelni. Semmi baja sincsen a hajónak. Szerencsére van a hajónak egy gyilkos rakétája, ami nagyon erős sebzést jelenthet valaminek. Ebből több ezer van a hajón. El is lő egyet az egyik fregatt felé. Betalál, így a fregatt megsemmisül. Eközben újabb szepi fregattok jönnek, illetve kamikaze hajók. A mi flottahajónk újabb 10 db gyilkos rakétát lő ki, amik beletalálnak minden egyes kamikaze hajóba, így egy újabb láncreakciót indítanak el. Eközben a lenti gunshipek végül elérik a tisztást, ám leszállni még nem tudnak.

argu fisto 2012.02.03. 14:32:04

Közben az egyik hajón a taktikai droid éppen Dookuval beszél a tervről. Elmondja, hogy a köztársaság hatamas sereggel érkezett, hogy már nem bírják sokáig tartani a blokádot. Dooku azt ígéri, hogy küld erősítést. A droid ennek örül, majd szétkapcsolnak. Közben a kamikaze hajók sorra mennek neki a venatoroknak, amik ettől felrobbannak. Az egyik kamikaze kettő láthatatlan hajóba is belemegy. A fregattok lövik a cirkálókat, de nem mennek sokra. Ekkor hirtelen a rakétahordozó bázis kilő egy hatalmas nagy áramgömböt Ez a gömb amihez hozzá ér, azt szétégeti pillanatok alatt. Sajnos eltalál hat láthatatlan hajót, és három venatort. Közben a vadászgépek megközelítik a rakétahordozó bázist, de sajnos mire oda érnek addigra kilövik őket. Közben a gunshipok leszállnak a bolygóra, és a klónok elindulnak megkeresni az ellenséget. Az űrben nagyon kemény csata van. Hirtelen megérkezik a bolygó másik oldaláról a szepi erősítés. 100 000 fregatt, 200 cirkáló, 1000 kamikaze, 10 fagyasztó, és egy szatelin, amiben egy atombombát rejtettek el ( de ezt Dookun, és a szatelinen lévő droidokon kívül senki sem tudja) A fregattok azonnal tűzbe veszik a venatorokat. Rögtön ki is lőnek kettőt. Jelen pillanatban így áll a köztársassági flotta: 70 venator, 11 láthatatlan hajó, és az a hatalmas nagy flottahajó. A szatelin bemegy a köztársassági flotta közé. Célba veszi a flottahajót, és kilövi az atombombát. A bomba óriási hanggal felrobban. A flotta hajó ketté törik. Az orr része lezuhan a hátsó részéből pedig repülnek ki az emberek. Mindenki meghalt aki azon a hajón tartózkodott. A szatelint kilövik a láthatatlan hajók, de ez hatalmas kárt okozott a köztársaságnak. A fregattok ugyanis újabb venatorokat lőnek ki. Én az egyik venator fedélzetén tartózkodok az admirálissal. Elmondom, hogy ez óriási veszteség, hogy a legjobb hajónkat elvesztettük. Az admirális azt válaszolja, hogy szomorú ez, de senki nem számolt ezzel a bombával. Nekem pedig támad egy ötletem. Mi lenne, ha kettő venator hajót belevezetnénk a rakétahordozóbázisba. Ha sikerülne tönkre tenni azt, akkor a robbanástól, óriási káosz törne ki, amit mi kihasználhatnánk, hogy lejutunk a bolygóra. A tervem elmondom Jeknek. Az admirális szerint jó terv, de ha nem sikerül, akkor sajnos vesztünk két hajót, és így is már csak 35 van belőle, mert a fregattok folyamatosan pusztítják őket, na meg a fagyasztók. De én csak annyit mondok, hogy kezdjük meg kettő venatornak az evakuálását. Az admirális belegyezik, és kiadja a parancsot

Bence1997 2012.02.03. 16:44:02

Megkezdődik az evakuálás. Eközben megjön kettő újabb köztársasági flottahajó, amikből kijön 500-500 cirkáló. A Venatorok célba veszik a fagyasztókat, majd egy ütközetet látunk. Hatalmas a csata. A kettő flottahajón eközben változtattak. Megnövelték a pajzsot olyannyira, hogy ellenálljon a bombáknak is. Így az egyik flottahajó betör a kamikaze hajók közé, és a fegyvereivel hatalmas pusztítást végez. Eközben a két Venator elindul a rakétahordó bázis felé. Meg is közelíti, ám ekkor az egyik elkezd lángolni. Lövik a kamikaze hajók. Ám az egyik flottahajó odamegy, és kiküld 100 db cirkálót, akik lefoglalják a kamikaze hajók figyelmét. A két Venator már csak néhány méterre van a bázistól.
Ekkor jön még segítség. 200 db láthatatlan hajó, 10.000 rombolóhajók, amik rakétákkal lőnek fregattokat, és 1.000 megsemmisítőt, amik felveszik a harcot a fagyasztókkal. Ekkor a két üres Venator belerepül a rakétahordóba, amitől az felrobban. Hatalmas káosz keletkezik. A taktikai droid jelenti ezt Dookunak, aki ezt nem veszi jó néven. Ám ekkor találatot kap a hajó, majd a taktikai droid hátranéz. Egy rakéta repül a híd felé. Hamar becsapódik, és a fregatt megsemmisül.

Bence1997 2012.02.03. 16:51:48

A szatelin gépet megsemmisítjük, majd megkezdjük a droidvezérlők pusztítását. A droidok meg vannak zavarodva. Eközben lent a klónok támadják az ellenséget. Nagyon nehéz előrejutni, így a klónok egy - egy olyan fedezéket bontanak ki, amik jók lesznek .
Eközben megjön egy hatalmas gépezet, ami ellenáll minden lövésnek, amiket a szepik lőnek. Be is áll a szepikkel szemben. Azok amennyi frgatt, és fagyasztó megmaradt, elkezdenek lőni rája. A lövések nagyon gyorsan érkeznek. Ekkor a gépezetben az egyik tiszt megnyom egy gombot. A hajó körül ekkor egy elektropajzs jelenik meg, amibe a lövések jönnek. A lövések visszaverődnek. Minden egyes fregatt, és fagyasztó, na és kamikaze hajó, ami lőtt megsemmisül. A pajzs egy kis rése kinyítódik eközben, és azon a résen nagyon sok gunship száll le. Majd a rés bezáródik. A hajó újabb lövéseket ver vissza.

Bence1997 2012.02.10. 18:10:36

A hatalmas gépezet eléri a kamikaze hajókat, majd bekapcsolják a pajzsot. A kamikaze hajók amennyien lőnek, annyi pusztul el a visszamenő lövésektől. Hamarosan újabb kettő flottahajó érkezik meg, amik hátul helyezkednek el. Ezekből kijön 500-500 cirkáló, amikből folyamatosan gunshipek jönnek elő. Eközben én, és a többiek néhány gunship -be szállunk, majd elindulunk lefele. Erős a légi támadás. Sajna sokat lőnek ki, ám végül leszállunk. Pont egy erdő közelében. A klónok, akik előremennek lelövik. Visszamenekülünk az erdőbe. Meghúzodunk az árkokban, majd várjuk az ellenséget. Egyszercsak néhány lövedék, majd lézerzápor között harcolunk. Sok klón meghal, ám azért umbaraiak is meghalnak. Én előretörök, majd lövöm őket, akik egyre fogynak, ám hátulról kettő umbarai tank védi őket. Gondolok egyet, és szólok az at-rt -knek, majd fedezékbe vonulok, és védem magam. Az at-rt -k előremennek, sokukat lelövik, de elérik a tankokat, majd letüzelik azokat. Mind a két tank megsemmisül. Ekkor az umbaraiak visszavonulnak. A klónok kitörnek a fedezékekből, és az erdő széléig kergetik az umbaraikat. Amikor már nem látni ellenséget, néhány gunship ér el minket. Kijönnek a klónok. Mi bemegyünk az erdőbe, addig a többi klón az erdő szélén egy fedezéket alakít ki. Áramos berendezéseket helyeznek el a földben, illetve aknákat is.

Bence1997 2012.02.10. 18:15:26

Ám néhány umbarai harcos beleolvadt a környezetbe, és most előmásznak, majd elkezdik lőni a klónokat. Épp ekkor érünk oda. Sok klónt megölnek, amikor végzünk az összes umbaraival. Jelentünk az admirálisnak, hogy minden tiszta, ám még így is sebezhetőek vagyunk. Az admirális mondja, hogy segítséget hoz. Bólintok, majd visszamegyek az erdő szélére. Megint jönnek gunship -ek, és klónok jönnek ki belőle.

Bence1997 2012.02.19. 19:38:38

T'huu mester megérkezik a bolygó köré. Lejönnek a bolygóra, és a klónokkal kijön a gunshipekből. Éppen néhány km -re tőlünk. Megadjuk a tartózkodási helyünket, majd várjuk a mestert. Ám amikor ők elindulnak, hirtelen hernyótankok kerítik be őket. Összesen 4 db. T'huu mester a fénykardjával hárítja a lövéseket, majd a fák mögé bújik. A klónok védekeznek, ám néhányukat lelövik. Megjelenik néhány umbarai harcos is.
Eközben mi megközelítjük a dombot, és átnézünk. Egy keskeny ösvényt pillantunk meg, amin özönlenek az umbaraiak. Néhányuk észre is vesz minket, és támadnak. Mi előrehozzuk az at-rt -ket, amik előreszaladnak, sok umbarait megölve. Ám még így is hátra szorítanak minket. Néhányan, köztük én is a dombon vagyunk, a többiek a dombot megkerülve nyomulnak előre.

Bence1997 2012.02.19. 19:41:23

Nagyon jól védik az ösvényt az umbaraiak, ám mi mégis egyre jobban hárítjuk őket. Ám még így is erősebbek.
Eközben T'huu mester, és csapatai legyőzik az ellenséget, majd elindulnak az ösvény vége felé, így bekeríthetjük az ellenséget. El is érik azt, így megtámadják. Eközben mi visszavonulunk az erdőbe.

argu fisto 2012.02.23. 13:29:47

Az umbaraiak egy óriási csapatot küldenek felétek. Tankokkal, olyan giliszta szerű járművekkel támadnak. Mi közben lezuhanunk a mentőkabinnal a bolygóra. Megtámadnak minket, de nem adjuk meg magunkat. Szerencsére végzünk azzal a pár katonával, és elindulunk felétek az erdőbe. Hamarosan találkozunk. Elmondom, hogy sokkal erősebbnek kell lennünk. Ha a Geonosist betudtuk venni, akkor ezt a bolygót is sikerülni fog. Igaz, hogy nagyon erős az ellenség, de azért nem legyőzhetetlen. Fő célunk továbbra is a város, ahol található tíz darab hatalmas légvédelmi löveg. Azokat kéne megsemmisíteni. De biztos, hogy azt a területet mindennél jobban védik. Ha a lövegeket megsemmisítettük, akkor elfoglaljuk a várost. De előbb el kell foglalni a bázisukat. Az első védelmi állásaikat elfoglaltuk, de még hátra van kettő. Utána jön a bázis. Ám ekkor megtámadnak minket. Azon nyomban lelövök kettő harcost. Egy gránátot dobok a tömegbe. Az felrobban és öt harcos meghal. Megérkeznek az AT-TE tankjaink. Azon nyomban tüzelnek. Az umbarai támadók első sorait sikeresen le is lövik, de ekkor egy légi támadás során lebombázzák a tankjainkat. Túl erősek vissza kell vonulnak a bunkerekhez, azaz az első védelmi állásba.

Bence1997 2012.02.23. 15:31:20

Erősen támadnak. Én, és még néhány társam, köztük Fox -al előretörünk, majd megsemmisítjük az előcsapatokat. Az umbaraiak visszavonulnak.
Eközben T'huu mester bevette az umbaraiak bázisát, és már támadja. Újfajta tankokkal támad a jedi mester. Olyan tankokkal, amik elkezdik fúrni a földet, majd a bázis falát kirobbantsák. A bázis ekkor összeomol. Az umbarai harcosok vissz kezdenek vonulni, hogy jobban védjék állásaikat. Ám T'huu mester megöli őket mindenestül. Ekkor T'huu jelet ad a bombázóknak, akik lebombázzák a visszavonuló, illetve támadó umbarai csapatokat. Nálunk is lebombázzák őket. Így mi újra az erdőben vagyunk, sőt az ösvényt is sikerült megtisztítani. Találkozunk a jedivel, és elmondjuk, hogy könnyű dolgunk lesz. Ám ekkor kettő gilisztatank jelenik meg hátunk mögött.

Bence1997 2012.02.23. 15:35:42

A gilisztatankokat hamar elpusztítjuk, majd elindulunk a főváros felé vezető úton. Ám T'huu -nak van egy okos ötlete. Körbeálljuk a jedit, aki elkezdi mondani tervét:
- Klónok! Eddig nagyon erősek az umbaraiak, ám mindig is kitartottunk. A geonosist bevettük, hát akkor ezt a bolygót is be tudjuk venni. A tervem a következő: ' A fővároshoz vezető úton, azaz valamelyik biztonsági zónájában van egy helyőrség, amit éppen ostromolnak a bajtársaink. Előrekell vonulnunk, hogy segítsünk nekik. Ők az elejét támadják, így mi oldalról fogunk támadni. Kérdés van! ........... Nem, akkor indulás.

argu fisto 2012.02.24. 13:20:24

Ám ekkor egy umbarai bombázóraj, pont minket kezd el bombázni. A csapat fele megsemmisül, és többen megsérülnek. Az én lábam is nagyon fáj. De nem adom fel! Rögtön oda megyek a Jedihez és elmondom, hogy mit tervezek. Néhány elit Jetpackos katonával előre megyek. Megpróbálom a terepet felderíteni. Valószínűleg támadni fognak, ezért bombákat helyezünk el az oda vezető út mentén. Mikor a támadók elindulnak és már az ösvényen haladnak felrobbantjuk a bombákat. Veszélyes feladat tudom, főleg így sebesülten, de vállalom, hiszen a Köztársaság győzelme fontosabb számomra, mint az hogy élek e még.

Bence1997 2012.02.24. 14:37:55

A jedi rábólint, és ti elindultok. Mi addig búvóhelyre megyünk, azaz az ösvény egyik elágazó pontjába. A sérülő katonákat lerakjuk ide, majd szétnézünk. Állítólag ahol leszálltunk, az a tisztás tele van klónokkal, illetve az erdőben néhány csapat van. Az ösvényt megszálltuk, ám ha át tudnánk valahogy menni a főúton, és úgy elfoglalnunk azt a helyőrséget, akkor talán előnyhöz jutnánk. Az ösvény árkaiba, már amennyi van, oda elbújunk, és várjuk a bombázást. Később Fox, és csapata visszafelé kezd el futni, és beugranak az árkokba. Hátranézünk, és lássuk, ahogy az umbaraiak vonulnak felénk. Fox megnyomja a gombot, mire az egész előttünk álló ösvény, és a főút keskeny útja fölrobban. Éjenezünk, majd előremegyünk. It hagyunk néhány at-rt -s klónt, ám a nagyobbik részét magunkkal visszük.

Bence1997 2012.02.24. 14:39:47

Elérjük a helyőrség szélét, és látjuk, hogy a csapataink már nyerésre állnak. Hamar elfoglalják a helyőrséget. Bemegyünk, majd jelentünk a flottnak. Azok leküldenek csapatokat. Hamar megérkezik a felmentő sereg. T'huu pedig elmondja, hogy most megtervezhetik a főváros útjának, illetve a főváros ostromát.

argu fisto 2012.03.31. 19:09:18

Mi is megérkezünk a helyőrségre. Bemutatom, hogy mi lenne a terv:
Katonák! A csatában jól állunk, és eddig is hősiesen küzdött mindenki. De még csak most jön a csata java. Azt tudjuk, hogy csupán egyetlen út vezet el a fővároshoz. Azt nagy erőkkel védik. De még a gunshipokkal sem tudunk leszállni a fővárosba hiszen légvédelmi ágyúk vannak bent. Elsődleges feladat megsemmisíteni ezeket az ágyúkat. Erre a célra terveztük a láthatatlan páncélt. Ez a különleges ruha láthatatlanná teszi azt aki felveszi. Ha mégis észreveszik, de ennek nagyon kicsi az esélye, akkor is nagyon erős páncél nehezen átlőhető. A baj csupán az, hogy összesen három darab készült eddig el belőle, és a gyári ahol készítették felrobbant. Csak a legjobb katonák vehetik fel. Jek, Mak, Silver maguké a feladat, hogy hatástalanítsák az ágyúkat. Rakétavetőket kapnak. Mindegyikben öt lőtény van, tehát öt lövésük van. Hatoljanak be és semmisítsék meg az ágyúkat. Ha ez sikerül, akkor mi megtámadjuk őket az úton, majd érkeznek a gunshipok, ami lebombázzák a megmaradt katonákat. Remélem mindenki készen állt. Bevetésre
!
süti beállítások módosítása