Argu fisto írásai

Sziasztok ! Ezen a blogon az én írásaimat olvashatod , de tálász itt híreket és egy csomó más dolgot is . Az oldal folyamatosan frissül ezért érdemes gyakran visszajönni . Üdv a szerkesztő argu fisto

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Címkék

Friss topikok

HTML

Padwanok kalandjai 5. rész: Az első küldetés

2011.06.15. 16:07 | argu fisto | Szólj hozzá!

                                          Padawanok kalandjai 1. évad 5. rész

 

                                                         Az első küldetés

 

 

Győzelem! Miután Jany és Aniann sikeresen megvédték az Endori bázist, most visszautaznak a Jedi templomba, hogy tovább tanuljanak.

 

Egy NU-osztályú hajó száll le a templom előtt. Jany és Aniann száll ki belőle. Mace Windu fogadja őket a leszálló rámpán. Windu üdvözli őket, majd gratulál nekik a remek teljesítményért. Elindulnak a templom hatalmas ajtaja felé. Az ajtóban Anakin várja már őket. A Jedi azt mondja a gyerekeknek, hogy folytatniuk kell a tanulást. Jany és Aniann büszkén lépnek be a templomba. A tanítóteremben Marko fogadja őket.

-          Végre itt vagytok, már nagyon vártalak benneteket- mondja Marko.

-          Mi is örölünk, hogy látunk- válaszolja Jany és Aniann egyszerre.

A három padawan izgatottan várja, hogy ma mit fognak tanulni. Cin Darllig érkezik meg. Darling elmondja, hogy a mai órán a fénykard forgatást fogják megtanulni. Jany és Aniann már jól tudják forgatni a lézerkardot, hisz már egy Sith ellen is harcoltak. Éppen ezért Jany elmondja, hogy ő már ismeri. Darling azt kéri , hogy a többieknek is mutassa meg. A fiú elé egy kis gömböt ereszt amin kis lézerek vannak. Jany fejére egy sisakot rak, úgy hogy Jany semmit se lásson. A fiú bekapcsolja fénykardját, majd a kis gömb rálő. Jany hárítja a lövést. A gömb újra lő , de Jany ezt is kivédi. Ezek után a gömb egyszerre többet is lő és az egyik lövedék eltalálja Jany combját. A fiú méregbe gurul, és szétvágja kardjával a gömböt. Darling megdicséri Janyt, de elmondja, hogy nem kellett volna dühbe gurulni, hiszen a harag a Sötét oldal egyik forrása. Jany azt válaszolja rendben. Ezek után Aniann és Markó következett. Mind a ketten kiválóan megcsinálták a feladatot. Darllig azt mondja, hogy mivel ilyen jók voltak, nekik rendez egy külön órát később. Aniann és Marko ennek nagyon örül, de Jany nem, mivel hogy ő nem tudta megcsinálni azt amit barátai igen. Jany most szomorú, mert a gyengékkel kell gyakorolnia. Darling kimegy a teremből Aniannal és Markoval. Elmondja nekik, hogy a különórában megtanítja nekik hogyan kell használni az Erőt. Utána pedig a legfőbb Jedik előtt a küzdőteremben felméri a két gyerek erejét. Darllig bemegy a terembe, Jany pedig oda megy hozzá.

- Kérem, hagy próbáljam meg újra !- kömyörög Jany Darlingnak. A mester azt válaszolja, hogy Jany megpróbálhatja még egyszer. Janynak sikerül a feladat hibátlanul. Darling azt mondja neki, ogy menjen Aniannhoz és Markohoz. Jany iszonyatosan örül, örömében felugrik és kifut a barátaihoz. Később Darling megtanítja a három padawant az Erő használatára. Ezek után Darllig összehívja a Jediket, hogy megbeszélje velük a padawanok nagy próbáját a küzdőteremben. A Jedik belegyeznek és elindulnak a küzdőterem felé. A három gyerek már a teremben vannak. A Jedik közül itt van Yoda, Windu, Obi Wan, Plo Koon, Kit Fisto, Adi Gallia és persze Darling. Janyék előtt gömbök jelennek meg, csak ezek már sokkal nagyobbak mint az eddigiek és 10-zen vannak. Mindegyik elkezdi lőni a padawanokat. Végül legyőzik a gömböket. A tanács megdicséri őket, és azt mondja nekik, hogy csatlakozzanak a másik ilyen erős padawan pároshoz. Jany és Aniann egymásra néznek. Vajon kik lehetnek olyan jók mint ők ? gondolják magukban. A Jedi Tanács azt mondja, hogy holnap bemutatja nekik a másik csapatot.

Másnap reggel a 3 padawan izgatottan kel fel. Rögtön Darllig mesterhez mennek. A mester már várja őket. A 3 padawan meglát három másik padawant akik feléjük közelednek. A napkelte fénye bevilágít a hatalmas ablakon, és a három újonc teste árnyéknak tűnt.

-          Jany, Aniann és Marko, itt vannak az új társaitok- mondja Darllig.- Az ujjak neve: Argu, Interx,és Ben. A három padawan oda lépett Janyékhoz.

-          Sziasztok!- mondja Argu, Interx és Ben egyszerre. A barátok visszaköszönnek. Darllig magára hagyja a hat padawant. Interxnek nem nagyon tetszik Marko. A többiek összebarátkoztak. Ekkor megérkezik Kit Fisto.

-          A Tanács beszélni akar veletek- közli a padawanokkal a Jedi. Kis idővel később a hat padawan a Tanács toronyban van.

-          Padawanok, úgy gondoljuk, hogy elég jók vagytok már ahoz, hogy küldetésre küldjünk benneteket- mondja Mace Windu- ezért elküldünk benneteket Rassac rendszerbe.

-          Mi lesz a feladatunk- kérdezi Ben.

-          Az egyik ottani köztársasági támazpontal megszakadt a kapcsolat, arra kérünk benneteket, hogy derítsétek ki mi történt- válaszolja Plo Koon.

-          Induljatok!- mondja Yoda- de vigyázzatok, a Sötét Oldal ne győzzön le beneteket! A hat padawan elindul a templom hangárjába. Ott már várja őket egy TB-73-as szállítóhajó. A padawanok beszállnak a hajóba két klónpilótával. Leülnek a székekre és a hajó hajtóművei beindulnak. Ezek után fölemelkedik a talajról és kirepül maga mögött hagyva a hatalmas épületet. A hajó ezek után elhagyja Corusant légkörét, és beszáll egy Venator osztályú cirkáló hangárjába. A cirkáló ezután beugrik a hiperűrbe.

A hajón a padawanok a hídon tartózkodnak Antalon admirálissal. Ben jól ismeri az admirálist, hisz már találkozott vele. Miután a hajó kilép a hiperűrből megjelenik egy hatalmas bolygó. Jany megkérdezi, hogy ez melyik bolygó.

- Ez a Rannass, nem sokat tudunk róla, csupán annyit, hogy füves puszták vannak rajta- válaszolja Antalon admirális. Ekkor a hajó megremeg. A hiperűrből egy Szeparatista flotta ugrik ki, és tüzet nyit a hajójukra.

- Padawanok menjetek a mentőkabinokba és meneküljetek - kiabálja Antalon admirális.

- Nem hadjuk itt magát és nem adjuk fel a harcot- válaszolja Argu.

- Menjetek!- kiabálja újra az admirális. A padawanok fájó szívvel mennek a mentőkabinokhoz, megszerették az admirálist. Argu elindítja a mentőkabint és kirepül az ürbe, ám az egyik lövedék eltalálja a kabint, ami nagy sebességgel közeledik a bolygó felé. A kabin ablakából látják a lángokba álló cirkálót. Az viszont vigasz neki, hogy a TB-73-as hajónak sikerül tovább mennie. A kabin egyre gyorsabban közeledik a Rannass felszíne felé. A padawanok úgy érzik magukat, mint ha egy zuhanó asztedroidában lennének. Egyszercsak egy hatalmas csattanással belezuhannak a Rannass bolygóba.

 

A kabin ajtaja kiesik és kiszállnak belőle a padawanok. Marko azonban vissza megy és próbál kapcsolatba lépni a Jedi templommal, de nem sikerül. Argu előveszi a távcsővét és körülnéz. Nem lát semmit mást csak végtelennek tűnő füves szavannákat. A távolban feltűnik néhány jókora fa. Megfordul és a másik irányba néz. Nem messze tőlük van egy hatalmas fa.

- Ott az a nagy fa, szerintem ha fölmásznánk rá onnan többet látnánk- javasolja Argu.

- Jó ötlet – válaszolja Jany- Marko gyere már!

- Mindjárt, csak kapcsolatba lépek egy másik flottával- válaszolja a fiú. Interx rázza a fejét.

- Elegem van ebből a kölyökből, mindig az ellenkezőjét csinálja annak amit kéne- mondja Interx Markoról Janynak.

- Szerintem Marko jó padawan- válaszolja Jany.

- Nekem már most elegem van belőle- mondja morogva Interx- Gyere már te szerencsétlen! Marko kijön a kabinból és a kis csapat elindul a fa irányába. Kis idő múlva megérkeznek a fához és egyenként fölugranak a legközelebbi ágra. Argu föl megy a fa legtetejére. Onnan újra körül néz a távcsővel, és most talál valamit. Egy bázis van körülbelül egy napi járásra tőlük. Argu nem tudja innen kivenni, hogy Köztársasági vagy Szeparatista bázis. A nautolan leugrik Janyékhoz.

- Na láttál valamit?- kérdezi Jany.

- Igen találtam egy bázist- válaszolja Argu.

- Remek- mondja Jany- de ugye nem Szeparatista bázis?

- Azt ilyen távolságból nem láttam- mondja Argu- de van a bázison egy kisebb hajó. Ha azt megszereznénk eltudnánk menni erről az átkozott bolygóról.

- Akkor mire várunk még ?- kérdezi Aniann. A lány rögtön leugrik a fáról és elindul. A többiek utána ugranak. Marko véletlenül ráugrik Interxre. A togruta méregbe gurul aktiválja lézerkardját és Markohoz tartja.

- Ha még egyszer hozzám érsz esküszöm, hogy megöllek- mondja Interx.

- Interx !- kiabálja Argu- Mit csinálsz ?

- Semmit!- válaszolja Interx. A padawanok elkezdenek futni. Estére egy fa tövében szállnak meg. Ben két követ csiszol össze és tüzet csinál. Argu és Jany pedig elmennek vadászni. Későn térnek vissza, de elejtettek valami emlős félét. Argu a tűz fölé egy botra akasztja az állatot, és forgatni kezdi.

- Te voltál már ilyen nehéz küldetésen- kérdezi Jany Argut.

- Még soha !- válaszolja a nautolan.

- Szerinted sikerül elmennünk inenn?- kérdezi a zabrak.

- Csak reménykedni tudok benne, hogy igen- mondja Argu. Argu fölébreszti a többieket akik időközben mély álomba szenderültek.

- Ébresztő vacsora ! -  kiabálja Argu. A többiek fölkelnek és nekilátnak az evéshez. Utána Argu eloltja a tüzet és mind elalszanak. Másnap korán reggel ébreszti Argu a többieket.

- Indulás, még hosszú út áll előttünk- mondja. A csapat tovább áll. Hamarosan megérkeztek a bázishoz. Nem messze a bázistól volt egy fás terület. A Jedik felmennek a fákra és megnézik a bázist. Szintén Argu nézi meg a távcsővel.

- Na milyen bázis ?- kérdezi Jany.

- Szeparatista bázis, és nagyon jól van őrizve, nagyon nehéz lesz a bejutás- válaszolja Argu. A Jedik ezek után leugranak a fákról és lassan guggolva elindulnak a fűben a bázis felé. Szerencséjükre a fű magas így nehezen észrevehetők. Argu hirtelen megáll.

- Hallottátok ? – kérdezi a nautolan.

- Mit? – kérdezi Aniann.

- Hát ez a hangot, olyan volt mint ha…- ám ekkor Argura ráugrik egy Anooba. A fiú elesik. A többiek kinyitják lézerkardjukat. Rengeteg anooba érkezik. A Jedik nagyon nehezen, de elbánnak velük. Argu karját megharapta az egyik.

- Jól vagy?- kérdezi Aniann.

- Ne aggódj minden rendben van- válaszolja Argu. Lassan tovább indulnak, de ekkor droidok motoron érkeznek.

- Feküdj!- kiálltja Interx barátainak. A droidok elrobognak a Jedik fölött.

- Ez meleg volt- mondja Marko.

- Itt kettéválunk- mondja Argu. – Ti mentek arra én Interx és Marko erre megyünk. Mindenki elindul. Arguék az egyik sarkon( mivel a bázis téglalap alakú) megállnak mert meglátnak pár rohamdroidot anoobákkal.

- Argu csinálj valamit- mondja Interx.

- Hát megpróbálhatom az Anoobak figyelmét elirányítani az Erővel- válaszolja Argu. De a nautolan hiába próbálkozik nem sikerül neki.

- Túl kicsi az agyuk és az elméjük ahhoz, hogy rátudjam venni őket arra, hogy menjenek innen- mondja Argu.

- Akkor mihez kezdjünk?- kérdezi Interx. Ekkor az egyik anooba észreveszi őket és futásnak ered a Jedik irányába. A többi is utána megy.

- Na most van baj- kiabálja Argu. A Jedik arrébb ugranak, majd a kardjukkal elkezdik az anoonbákat megölni. Janyék bejutnak a bázisra. Odabent találnak egy kis Szeparatista hajót. Elindulnak a hajó felé. Ekkor azonban kommandó droidok állják útjukat. A Jedik elbánnak velük. Egy sátorban egy köpenyes alak álldogál. Egy rohamdroid fut oda hozzá.

- Uram, Jedik hatoltak be a bázisra!-mondja a droid.

- Állják el az útjukat – adja parancsul a köpenyes.

- Vettem,vettem- válaszolja a droid. Janyékat körül veszik a droidok. Ekkor megérkezik a köpenyes.

- Nocsak, csak nem vendégeim akadtak- mondja lágy hangon.

- Eresszen el minket- kiabálja Jany.

- Nem – mondja a köpenyes.

- Egyáltalán ki maga?- kérdezi Aniann.

- Én Kley Rach vagyok, Sith lovag- válaszolja a köpenyes. Na de jó egy Sith! mondja magában Jany.

- Uram újjabb Jediket fogtunk- mondja egy droid.

- Kitűnő!- válaszolja a Sith- Akasszátok fel őket a lézerre, utána én magam végzek velük.

A hat Jedi lézerállványon lóg. Megérkezik Rach .

- Mivel hogy ilyen rendes vagyok kívánhattok egy utólsót halálotok előtt- mondja Rach.

- Azt kívánom, hogy minél hamarabb halj meg!- mondja Jany.

- Hogy merészelsz ilyet mondani nekem te nyomorult Jedi? – kérdezi Rach. Ekkor megjelenik Rach mögött Marko.

- Hahó!- mondja Marko.

- Te meg, hogy szöktél meg?- kérdezi a Sith.

- Elfelejtetted elvenni a lézerkardomat- válaszolja Marko.

- Nyomorult!- mondja Rach. Ő is aktiválja lézerkardát, és párbajozni kezdenek. Marko végül az Erővel ellöki a Sithet, aki az annobák vermébe esik. A Jedik felszállnak a hajóra és maguk mögött hagyják Rachot és a bázist. Rach kiszáll a veremből.

- Ezt még nagyon megbánjátok!- kiabálja Rach. A Jedik Corusanton mindent elmesélnek a kalandról. Windu küld is egy flottát, hogy semmisítsék meg a bázist. A padawanok pedig nagyon jól érezték magukat, hisz felfedeztek egy titkos bázist.

- Mester, és mi lett a szállítmánnyal, amit vittünk- kérdezi Ben Obi Wantól.

- A szállítmány elérte célját- válaszolja Kenobi.

- Antalon admirális meghalt ?- kérdezi Ben.

- Sajnos semmit nem tudunk róla- válaszolja Windu- de küldtünk felderítőket.

- Rendben, köszönöm- válaszolja Ben. A hat padawan pedig tudja, hogy mostantól mindenben számíthatnak egymásra.

                                                   Vége

 Ebben a részben megjelenik egy új gonosz Klyen Rach. Nos ő lesz a padwanok legnagyobb ellensége. Ugye most már hatan vannak. Próbáltam az új padwanok tulajdonságait megjeleníteni. Kérek minden kedves látogatót, hogy %-ban értékelje a történetet. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewarsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr582986455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása