Argu fisto írásai

Sziasztok ! Ezen a blogon az én írásaimat olvashatod , de tálász itt híreket és egy csomó más dolgot is . Az oldal folyamatosan frissül ezért érdemes gyakran visszajönni . Üdv a szerkesztő argu fisto

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Címkék

Friss topikok

HTML

Saját 2. évad 17. rész: Eltérítés

2012.02.06. 17:33 | argu fisto | 9 komment

Meglepetés! Nem bírtam várni hétvégéig, és feltettem. Jó olvasást!

 

                                 Saját Clone Wars 2. évad 17. rész

 

                                                   Eltérítés

 

Háború, és politika! A szenátus nem tudja eldönteni, hogy kellenek e még új klónok. Amidala szenátor és társai a klónok gyártása ellen vannak, de a többi szenátor pont ellenkezőleg. Mivel mind két félnek egyenlő szavazata van, a szenátus a Jedik segítségét kérik, hogy döntsék, el mi legyen. De a válasz akár belső háborút is okozhat.

      

                                                

                                                         A szavazás

 

 

A szenátusi épületben a szenátorok várják a Jedik képviselőjét. Még senki sem tudja , hogy ki az. Padme leginkább azt szeretné, hogy Anakin legyen az. Palpatine is megérkezik Mas Ammeda kíséretével. Köszönti a szenátorokat, majd elmondja, hogy a Jedik szavazata nagyon sokat fog számítani. A szenátorok között kis idő múlva vita keveredik. Mindenki az ellenséges pártot piszkálja. Ekkor megjelenik Obi Wan. Gyorsan beül egy ilyen kerek járműbe, majd megszólal: Tisztelet kancellár, és szenátorok, valamint képviselők, és egyéb személyek! Sokáig vitattuk, hogy mi lenne jó nekünk, és Köztársaságnak egyaránt. Ebből a kevés pénzből gazdálkodni kell, ezért sajnálom, ha megbántom azokat akik arra szavaztak, hogy még több klónt gyártsanak, mi Jedi lovagok a másikra szavazunk. Padme, Organa, Jar Jar, és a mellettük lévő képviselők elmosolyodnak. De a másik oldalon hatalmas lázadás történik. Kiabálnak mindent: Le a Jedikkel!, Tűnjenek innen! Mi közük van hozzá! Obi Wan nem akar ebbe beleszólni inkább hallgat. Palpatine szót kér: Obi Wan Kenobi, nem értem, hogy a Jedik, hogy dönthettek így. Végül is korábban ők rendelték meg őket, mert nem bírták egyedül a háborút. Most miért változtatták meg a véleményüket? Obi Wan erre ezt válaszolja: Már megbocsásson kancellár, de maga tudhatja a legjobban, hogy mennyire kevés a köztársaság pénze. Szerintünk a sok klón gyártása csak rosszabra fordulna, és nem maradna pénz. Palpatine: Kenobi rossz döntést hoztak, higgye el nekem!

Obi Wan: Kancellár úr, maga látja rosszul itt a dolgukat! Nem akarom megbántani, de ha egnnyire nem bírja kordában tartani a köztársaság irányítását, akkor esetleg le kéne magát cserélni. Palpatine erre dühös lesz. Ezek után dühöngve lezárja a tárgyalást, majd mindenki elvonul.

 

                                             A feladat

 

Egy Corusanti alvilági lakásban egy fejvadász ül. Cad Bane az, és éppen újságot olvas mikor megjelenik Sidius hologramja. - Tisztelt fejvadász, legutóbbi sikerei után megint megkérném egy nagy feladatra. Bane megkérdezi mi lenne az. Sidius azt válaszolja, hogy meg kéne ölnie Obi Wan Kenobi Jedi lovagot. Cad Bane erre azt mondja, hogy szívesen elvállalja a feladatot, de bőségesen kéne fizetnie. Sidius azt mondja ezzel nem lesz gond. Ezek után kikapcsol. Bane fel kell a székről, majd elmegy.

 

                                           

                                             A merénylet

A Jedi templomban a Jedik éppen egy csata terveit beszélik. Ekkor kapnak egy üzenetet egy rodiai nőtől. A nő elmondja, hogy a férjét meggyilkolták, és a gyerekeit elrabolták. Azonnal segíteniük kellene. A tanács elküldi Obi Want és Anakint a gyilkosság helyszínére ami Corusant alvilága. Kis idő múlva a két Jedi már a corusanti utcákon sétál. A kordináták szerint a gyilkosság helye egy sikátor. Mikor oda érnek nincs ott más csak egy kósza droid, aki azonnal el is megy. Anakin azt gyanítja, hogy ez egy csapda volt. De Obi Wan körül akar nézni. Közben az egyik ház tetején Cad Bane ott van, és célba veszi Obi Want. De a Jedi pont kimegy a célkeresztből mikor a fejvadász lőni akar. Ezért Bane arrébb megy. Most újra célba veszi a keresgélő Jedit. Céloz és lő. Obi Wan összesek. Anakin azonnal oda fut hozzá. De a mestere már el van ájulva. Anakin azonnal vissza viszi a Jedi templomba. Vizsgálatok után az orvos droid azt mondja Anakinnak, Yodának és Windunak, hogy Obi Wan él, de gyenge az állapota. Pár cenntin múlott, hogy nem a szívét találták el. Windu megbízza Anakint, hogy keresse meg Obi Wan merénylőjét. Anakin bólint, majd elindul.

 

                                                 

 

                                            Bane nyomában

 

Anakin és Ahsoka egy taxival megérkeznek ahhoz a sikátorhoz, ahol a merénylet történt. Anakin körülnéz. De semmi komolyat nem lát. Ahsoka viszont meglát egy kémdroidot aki őket figyeli. Azonnal szól mesterének és üldözőbe veszik a droidot. Gyorsan utol is érik, majd levágják. Ekkor meglátják a tömegben menekülő Banet. Ahsoka rögtön felismeri. A fejvadász beül egy taxiba és elindul vele a forgalomba. Anakinék is gyorsan beülnek egybe. Anakin jó járművet választott, amivel hamar utol is érik Banet. De a fejvadász kiugrik a járműből, és egy lentebb menőbe zuhan. Annak a sofőrjét kilöki, majd elindul a járművel lefelé. A Jedik utána mennek. Bane előveszi fegyverét, és hátra lő. Eltalálja a Jedik járművét. De Anakin még így is hamar utol éri. Át ugrik Bane járműjére. A fejvadász is fel áll és bunyózni kezdenek. Végül Bane egy remek cselnek köszönhetően kilöki Anakin a jáműből. Ahsoka azonnal elindul a mesteréért aki csak zuhan lefelé. Bane egér utat nyert, de még a Jedik mázlijára látják, hogy merre ment. A fejvadász megáll az egyik kereskedő kikötőben. Gyorsan oda megy az egyik hajóhoz. Lelövi a rajta tartózkodó két tw'ileket majd elindul a hajóval. Anakin az erővel gyorsan egy jeladót dob a hajóra, majd azonnal vissza mennek a Jedi templomba. Egy kis köztársasági géppel a fejvadász után erednek. Kis idő múlva kiugranak a hiperűrből. Egy szürke felszínű bolygó felé haladnak. Meg is látják a kereskedelmi hajót. Egy hatalmas roncs hajó mellett áll. Bane a roncson tartózkodik. A Jedik felvesznek űrruhákat, mert félő, hogy Bane valamit tervez. Kiszállnak a hajóból, és megszólítják Banet. Elmondja Anakin, hogy itt a vége, és hogy adja meg magát. Bane a Jediknek háttal áll. Az arcát mutatják. A fejvadász azt válaszolja, hogy nagyon tévednek, mert ők most belesétáltak a csapdába. Ezután a fegyverét megragadva hátrafordul és lő. El is találja Ahsoka vállát. Anakin azonban kivédi a támadást és a fejvadászra támad. Bane arrébb repül, egy másik hatalmas törmelékre. Anakin utána ugrik. Bane ezután Anakint arcon rúgja, majd megfordul, és lő. Anakin éppen ki bírja védeni. Bane tovább repül egy magasabb lévő elemre. Anakin azonban hamarabb oda ér, és most ő húz be egyet a durusinak. A fejvadász lezuhan egy alsóbb szintre. Anakin utána ugrik. Ez után újra bunyóznak. Végül Ahsoka is megérkezik és ő is támadja Banet. Ekkor a fejvadász megnyom egy gombot. A roncs részei kezdenek vagy lezuhanni, vagy felfelé menni. A két Jedi lezuhan és egy másik hatalmas törmelék rájuk zuhan. Bane pedig elmenekül. A két Jedi nagy nehezen kijut a roncsok közül. Ezek után vissza térnek Corusantra. Elmondják, hogy mi volt, és ki a merénylő. Windu, és Yoda nem tudják, hogy ki bérelhette fel a fejvadászt. Megkérdezik Obi Want, de ő sem tudja, hogy vajon ki lehet a felbérlő. De talán majd kiderül, gondolják.

 

                                                   Vége

Értékelés: 96%

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonewarsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr834072403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bence1997 2012.02.06. 17:45:25

jó rész volt. Obit sajnálom. Egy remek rész volt, Bane akciója is jó volt, és ez a végén is nagyon jó. 96%

Bence1997 2012.02.08. 17:11:53

@argu fisto: felraktam a végső trailert.

Bence1997 2012.02.10. 20:37:30

@argu fisto: ja, és most raktam ki a fogatversenyháború első előzetesét :D

Bence1997 2012.02.11. 14:29:18

mikor jön a 18. rész?

Bence1997 2012.02.11. 17:25:30

@argu fisto: akkor nem baj. Várom a részt :D

Bence1997 2012.02.11. 18:45:49

@argu fisto: ja, és kiderítettem valamit. A 19. részben ez áll, hogy egy négy részes finálé lesz, amit már mindenki tud :D Dooku igyekszik bosszút állni Ventressen, és az éjnővéreken, és így Grievoust küldi hogy okozzon merényletet ellenük. És ez a Massacre -ben írták, szóval a 20. résznek még nincsen tartalma, de majd ha lemegy a 19. rész, akkor lesz.
Egyenlőre már nagyon várom, csak kár, hogy egy hét kihagyás lesz, de legalább jól kiéheztetnek minket.

Bence1997 2012.02.11. 19:21:48

A negyedik évad 21-dik epizódjában, a Brothersben kiderül, hogy a talizmánt, amit Talzin anya adott Savage Opressnek, hogy megtalálja a rég halottnak hitt testvérét, valójában Darth Maul vérébe áztattak, Talzin és Darth Maul legutóbbi találkozásuk alkalmával és arra szolgál, hogy a Sith Nagyúr általa visszanyerje a rég elveszett emlékeit. Ugyanis Savage Opress rátalál Darth Maulra a Lotho Minor bolygón, egy elhagyatott barlangban, ahol magányosan élte a száműzetése mindennapjait az elmúlt néhány évtizedben és szinte félig-meddig már bele is őrült. Mivel Obi-Wan Kenobi félbevágta őt a fénykardjával, ezért arra kényszerült, hogy a testének alsó részét hat, kibernetikus műlábbal helyettesítse. Az is kiderül, hogy Darth Maul már akkor sem tudott arról, hogy Savage Opress az ő testvére, mielőtt még elveszítette volna az emlékeit, ezért nem is ismerte őt fel, amikor bemutatkozott neki. Darth Maul persze nem veszítette el az összes emlékét, halovány foltokban még emlékezett erre-arra, például azt is tudta, hogy a lábait egy Jedi vágta le, de hogy ki is volt ő, arra már nem emlékszik.

"Savage Opress: Your legs?
Darth Maul: That scum took it.
Savage Opress: The Jedi… You remember. I've brought a gift for you.
Darth Maul: For me? Food?
Savage Opress: No. Something to regain your memory."

Savage Opress átadta neki a talizmánt és ekkor Darth Maul visszanyerte az elveszett emlékeinek darabkáit, de továbbra sem ismerte fel a testvérét. Darth Maul belement, hogy elutazik Savage Opresszel a Dathomirra, hogy további kezelésben részesüljön és hogy megtalálja a módját, hogy bosszút álljon Obi-Wan Kenobin. Ők ketten útnak indultak tehát a Dathomirra, ahol Talzin anya már várja őket...
ezt találtam a star wars saga és fórumon. :D
süti beállítások módosítása